Seismische Gronddetectie

Wat is Seismische Gronddetectie?

Seismische gronddetectie is de ideale manier om de pakkans van indringers te vergroten. Doordat het systeem niet zichtbaar is, heeft een indringer niet in de gaten dat de seismische gronddetectie een alarmering heeft gegeven aan de meldkamer. Gronddetectie is aan te brengen bij iedere denkbare ondergrond, heeft geen invloed op het aanzicht van een terrein en is ideaal te combineren met andere beveiligingsoplossingen zoalsĀ schrikdraadbeveiliging.

Gronddetectie met Sensoguard

  • Self-learning algoritme
  • Ontzichtbaar
  • Makkelijk installatie
  • Onderhoudsvrij
  • Geschikt voor verschillende type ondergrond
  • Ongevoelig voor weersomstandigheden
  • Betrouwbaar

Sensoguard is ontwikkeld door deskundigen op het gebied van seismische systemen. Technieken die al worden gebruikt in de registratie en herkenning van aardbevingen wordt nu voor beveiligingsdoeleinden gebruikt.

De sensoguard producten zijn uitgerust met een self-learning algoritme, waardoor valse alarmen tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast is hierdoor onderscheid te maken tussen voertuigen en voetstappen.

De sensoren worden ingegraven met een onderlinge afstand van ca. 6-8 meter waardoor de ingreep op het terrein minimaal is en het ook op bestaande terreinen aangebracht kan worden. Er kan gekozen worden voor een systeem met 1 , 3 of een eindeloos aantal sensoren

Gronddetectie
Slider

Door het indelen van vlakken, of zones, is een terrein in te delen dat ook in de nacht eventuele bedrijvigheid door kan gaan. Het systeem detecteert niet alleen trillingen, het maakt ook onderscheid in de type signaleringen. Zo worden katten en vogels wel gedetecteerd, maar niet doorgezet als een alarmering. Mensen, maar ook voertuigen, worden opgepikt door het systeem een door gemeld via het alarmsysteem.

Het systeem is ongevoelig voor weersomstandigheden, ook bij strenge vorst, regenval of mist is het systeem volledig betrouwbaar. Door middel van de slimme detectoren is een bevroren ondergrond geen enkel probleem voor het systeem.

Het systeem heeft een dusdanige betrouwbaarheid dat het niet alleen bij het bedrijven veelal toegepast wordt, ook overheidsinstanties en gevangenissen zijn voorzien van gronddetectie om de veiligheid te waarborgen.

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw terrein, op zoek naar advies welke oplossingen te kiezen voor uw terreinbeveiliging of een aanvulling nodig op uw huidige systeem? Neem vandaag nog contact met ons op en wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden samen te bespreken.