Trillingsdetectie

Wat is trillingsdetectie?

Trillingsdetectie is de ideale manier om de pakkans van indringers te vergroten. Doordat het systeem niet zichtbaar is, heeft een indringer niet in de gaten dat er een alarmering heeft plaatsgevonden tussen de meldkamer en het systeem. Trillingsdetectie werkt door middel van positie bepaling. Een nauwkeurige signalering ontstaat door het indelen van vlakken op een terrein. Ieder vlak in het terrein heeft een eigen detectiesysteem, die in verbinding staat met het alarmsysteem. Het vlak, ook wel zone genoemd, heeft een nummer die meegegeven wordt met een eventuele signalering. De melding neemt het nummer over en geeft op die manier aan in welke zone er een mogelijk indringer is.

Trillingsdetectie
Slider

Bij Ecotax Beveiligingstechniek kunt u kiezen uit de twee volgende betrouwbare vormen van trillingsdetectie:

Hekwerkdetectie

Hekwerkdetectie of overklimdetectie is een zeer betrouwbare vorm van trillingsdetectie. Het systeem kan geïnstalleerd worden op nieuw of bestaand gaas of dubbelstaafmat hekwerk. De sensoren worden geplaatst in het midden van het hekwerk en aan elkaar gekoppeld door middel van detectiestrings. Hekwerkdetectie is ongelooflijk duurzaam en is niet gevoelig voor de invloeden van bijvoorbeeld wind, sneeuw etc.

 

 

Gronddetectie

Gronddetectie is aan te brengen bij iedere denkbare ondergrond en heeft geen invloed op het aanzicht van een terrein. Het systeem is ongevoelig voor weersomstandigheden, ook bij strenge vorst, regenval of mist is het systeem volledig betrouwbaar. Gronddetectie is ideaal te combineren met andere beveiligingsoplossingen zoals schrikdraadbeveiliging.

Benieuwd naar de mogelijkheden op uw terrein, op zoek naar advies welke oplossingen te kiezen voor uw terreinbeveiliging of een aanvulling nodig op uw huidige systeem? Neem vandaag nog contact met ons op en wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden samen te bespreken.