Solarparken

solar_parkenZonnepanelen, een toenemende manier voor het opwekken van energie. In veel landen worden hele parken aangelegd om regio’s te voorzien van een alternatieve en vaak ook goedkopere bron van energie. Een solarpark staat vol met dure apparatuur en vormt daardoor een risico dat ongewenste gasten het terrein betreden.

Solarparken vragen om een speciale aanpak door uitdagingen die veel andere terreinen niet kennen. Zoals onkruid, afgelegen locaties, enorme oppervlakken en lange aanrijtijden. Daarnaast is het stelen van zonnepanelen niet zonder gevaar, op de losliggende afgeknipte kabels staat een levensgevaarlijke gelijkstroom.

Kortom reden genoeg om een zonnepark goed te beveiligen. De meest toegepaste methode is een gaashekwerk met een Electric Fence of schrikdraadbeveiliging aan de binnenzijde. Op dit schrikdraad staat een veilige stroompuls van 7000 Volt! Dit schrikt de vandalen af, en mochten ze het systeem proberen te saboteren krijgt u direct een melding.

Op afgelegen terreinen blijkt de onkruid vaak een probleem, Ecotax Terreinbeveiliging heeft in het intelligente schrikdraadsysteem een begroeiingsalarm gemaakt. Door slimme metingen zien we dat het hekwerk steeds meer begroeit raakt met onkruid. Voordat u valse meldingen krijgt kunnen we al een melding sturen naar u of uw hovenier!